Finn din egen interiørstil

Interiørtrender kommer og går, og det er mange tips å finne både på nettet og i magasiner. Men det er jo ikke sikkert man liker de aktuelle trendene. Er det da feil å velge en annen stil? Nei, selvsagt ikke. Moter er ikke viktig. Det viktigste er at man trives med egen stil. Det er jo ditt hjem, så det er du som skal trives det. Det er også morsomt å ha sin egen stil, og ikke bare kopiere moteblader og andre.

Prøv deg fram
Hvordan finner du din egen stil? Det enkleste er å prøve seg fram. Å prøve seg fram med møbler og dekorasjoner er ikke så vanskelig, men det kan være vanskeligere å teste ut farger på veggene. Lysforholdene er ulike i alle rom og alle hjem. Heldigvis finnes det dataprogrammer der man kan teste farger på veggene, og man bør også ta med malingsprøver hjem. Kjøp gjerne en liten boks først, og mal en krakk eller en eske. Sett den ved veggen. Da får du et bedre inntrykk av hvordan fargen tar seg ut i ditt hjem. Du trenger heller ikke å male alle vegger i rommet i samme farge. Det kan være spennende å male veggene i ulike nyanser av samme farge, eller eventuelt i kontrastfarger.

Vis din personlighet
Velg morsomme detaljer som passer til din personlighet. Suvenirer og ting du har laget selv, forteller noe om deg og dine interesser. Møbler skal være praktiske og behagelige, og man trenger ikke å plassere møblene på en ”korrekt” måte. Det er ingen regel som sier at sofaen skal stå ved veggen. Sjekk ulike møbelstiler før du kjøper møbler. Furniturebox.no har et fint utvalg av både møbler og interiørdetaljer. Kombiner ulike møbelstiler for å lage ulike avdelinger i rommet. En krok kan ha møbler i én stil, og en annen krok kan ha en annen stil.
Hva er rett og feil?
Det er ingenting som er rett og feil innen interiør. Hvis du liker det, så passer det. Husk at gardiner, puter og duker også er en viktig del av interiøret, og bidrar til å skape stemning.