De mest kjente formene for arkitektur

Arkitektur har vært viktig for mennesker og sivilisasjoner i ca. 12.000 år, eller så lenge vi har hatt kunnskapen og ferdighetene til å bedrive arkitektdesign. Det har definert stormakter gjennom alle tider, og selv i den dag i dag kan vi se flere tusen år tilbake i tid, takket være fantastisk arkitektkunst.

Det kan være raskt å tenke at arkitekt kunstverk er noe fra eldre tider, men det stemmer ikke. I dag foregår nemlig underverker i arkitekturverden hver dag. I denne artikkelen skal vi ta for oss de mest kjente formene for arkitektur gjennom historien, inkludert dagens arkitektur.

Det eksisterer helt klart gode argumenter som sier at den mest kjente formen for arkitektur er Gresk og Romersk klassisk arkitektur. Dette er den type arkitektur man vil se mye ruiner av i gamle Hellas og Romerike. Hvis du ønsker å være mer moderne kan du sjekke ut teknikkdeler av nyeste sort.

Gotisk arkitektur er også en veldig velkjent form for klassisk arkitektur. Mange kirker, og andre store bygg i Europa er av sorten Gotisk arkitektur. Det mest velkjente eksemplet på dette er nok Notre-Dame i Frankrike.

En annen form man finner mye av i Frankrike og andre deler av vestlige Europa er Barokk. Barokk-stilen kan være en av grunnene til at land som Frankrike og Italia er så kjent for bra design.

Basert på eldre stil, nærmere best basert på klassisk Gresk og Romersk arkitektur, men er nyere, er Nyklassisk arkitektur. Dette er strukturer som er bygd 1800- tallet og tidlig 1900- tall. Stilen er basert på mye av det beste av gammel Gresk/Romersk arkitektur med søyler og lignende, men fornyet. Et veldig kjent bygg som er av denne stilen er Det Hvite Hus i Washington DC, USA, hvor den amerikanske president holder hus.

Viktoriansk arkitektur er typisk britisk arkitektur, som for eksempel Big Ben. Videre derfra har mye av Storbritannia utviklet seg videre til Moderne arkitektur. Det vi i dag ofte ser på som kule og nye bygg havner sannsynligvis i kategorien Post-moderne eller Futuristisk arkitektur. Dette er arkitektur av ypperste klasse og kan se ut som det definerer fysikkens lover på hvordan tyngdekraften fungerer.

En ting er sikkert. Mennesker har i tusenvis av år vært eksperter på konstruksjon av fantastiske byggverk.