Arkitektur som minner om menneskekroppen

Det er nærliggende å tro at de første arkitektene brukte menneskekroppen som inspirasjon. Armer, bein og hodet, alt kan vi finne igjen i bygg selv i dag. Bare se på hengebroen som ser ut som en mann som står med bein og armer spredt ut eller skyskraperen med en kuppel som ser ut som hodet hans. Det fins mange likheter mellom bygninger og kroppen, slik som vi skal se har.

Det første vi kan se for oss er armering og skjelett. Det andre er veggpaneler og hud. Buene på en kirke eller en bro kan se ut som bryster, spesielt om de er med flott anatomisk implantat i hvert bryst. Men hvorfor har dette betydning? kanskje du kan skissere en bygning med inspirasjon fra menneskekroppen også?

Hvorfor ha en mal

En mal kan være viktig å bruke når man skal tegne nye bygg. Grunnen til det er at malen er tilpasset bygget både med tanke på materialer og utforming. Anatomisk implantat er også grundig utviklet med tanke på materialer og utforming. De skal være 100% sikre og gi kvinnen maksimal velbehag. Maler gjør at produksjon går hurtigere og passer til mange forskjellige byggings-prosesser. Leka-blokker er husets muskler, men også isolerende beskyttelse.

Flere likheter

Har du sett to vinduer på et hus og tenkt, hele denne fasaden ser ut som et smilende fjes? Vel det er mange som har kommentert dette tidligere. Kanskje det gir et trivelig inntrykk av huset. Eller har du noen gang stått under en akvedukt og sett på formene.? Noen mener også at store skyskrapere er et fallossymbol, uten at vi har kunnet bekrefte det. Alt som er menneskeskapt har likevel en tendens til å ligne på oss selv.

Enda nærmere

Vi kan også gå inn i husets vegger og se likheter mellom mennesker og hus. Gulvenes mange lag kan sammenlignes med alle lagene med hud vi har. Samtidig så er grunnmuren husets muskler. Rørene kan være spiserør eller nesebor, slik som skorsteinspipa. Bygg, hus og menneskekropp har alle ting til felles, og måten de er utformet på gir oss både gode og dårlige følelser. Men er det slik at vi kan se hvem som bor i huset ved å kun iaktta det?